De Bloemenbus duurzaam.jpg

Groen, groener, groenst

Als bloemist genieten wij van al het moois van moeder natuur. We mogen dagelijks werken met de mooiste vers producten om (namens) jou de fijnste bloemenervaring te geven. Hierin maken we zoveel mogelijk de duurzame keuze. 

 Elke keuze die we maken, doen we met een blik op de toekomst. De meeste stappen die we zetten zijn onzichtbaar en daarom informeren we jou daar graag over.

Duurzame kwekers

Tijdens het inkopen van onze bloemen proberen we zoveel mogelijk te kiezen voor duurzame kwekers en bloemen met het MPS-A+ label. Het liefst uit Nederland (of zelfs Friesland) en met bloemen passend bij het seizoen.

Zonnepanelen

Onze boeketten worden gemaakt vanuit een kleine werkplaats waarvan het platte dak voorzien is van 6 zonnepalen. Wij kopen iedere ochtend verse bloemen en maken geen gebruik van een koelcel. Supervers en groen dus.

Schone schoonmaakmiddelen

Kleine moeite, groot plezier. En ecologische schoonmaakmiddelen maken net zo goed schoon als 'gewone'. Jouw leenvaas blinkt dus netjes en groen.

Netjes ingepakt

Een boeket wordt bij ons niet standaard in een plastic cellofaan gewikkeld. We kiezen meestal voor een feestelijke papieren variant. 

Milieuvriendelijk drukwerk

Van het kaartje aan jouw boeket tot de 'We hebben u gemist kaart' in de brievenbus wanneer we je niet thuis troffen, al ons drukwerk wordt gemaakt van milieuvriendelijk papier. Dit is ofwel gerecycled papier of papier gemaakt van agrarisch restmateriaal. 

Plastic en karton recyclen

De meeste bloemen worden door de kwekers aangeleverd in plastic hoezen. Vaak is dit toch nog de beste manier om de bloemen te beschermen. Al dit plastic houden we apart. Dit wordt eens in de zoveel tijd opgehaald om gerecycled te worden. Ook de kartonnen bloemendozen en het fust worden ingeleverd en daarna steeds opnieuw gebruikt.

Is jouw bedrijf ook groen?

De bloemenbus Sneek duurzame bloemist Sneek.jpg
Zet jij met jouw bedrijf ook veel stappen tot milieubewuster ondernemen? Of streeft jouw werkgever naar een groener bedrijf? Laten we samen Sneek, en de wereld, een stukje groener maken en stappen blijven zetten in duurzaamheid.
We komen graag met je in contact.